Jak začít hrát: Warhammer 40000

                                        

Na následujících stránkách najdete komplexní sbírku všech možných informací, které by se mohly hodit primárně nováčkům/zájemcům o Warhammer 40,000, sepsané či sesbírané Hadem. Od úplných začátků, výběru první armády, barevného schématu, barvících technik po pokročilé strategie na bitevním poli.

Úvod: Právě ho čtete.

První kroky: https://snakehammer.cz/první-kroky
Barvení, modelaření: https://snakehammer.cz/barveni-modelareni
Barvící návody: https://snakehammer.cz/barvici-navody
Jak hrát: https://snakehammer.cz/jak-hrat
Taktiky, strategie: https://snakehammer.cz/taktiky-strategie
Kde hrát: https://snakehammer.cz/kde-hrat
Poslech, sledování: https://snakehammer.cz/poslech-sledovani
Užitečné odkazy: https://snakehammer.cz/uzitecne-odkazy
Kodex hráče: https://snakehammer.cz/kodex-hrace

Warhammer 40,000 (neoficiálně též známý jako Warhammer 40K nebo WH40K) je stolní válečná hra miniatur vyráběná společností Games Workshop, zasazená do fiktivního sci-fi vesmíru. V nepravidelných intervalech se čas od času objeví nová edice Warhammeru 40K, která má za cíl upravit stávající pravidla, nebo usnadnit či zpřesnit nová. Hra je v současné době v deváté edici.

Hráči si mohou individuálně sestavit a nabarvit miniaturní figurky, které představují futuristické vojáky, monstra, válečná vozidla apod. Tyto figurky jsou seskupovány do oddílů a ty do armád, které jsou poté postaveny proti ostatním hráčům. Každá jednotka stojí určitý počet bodů, které určují hodnotu figurky. Hráči bojují tak, aby měli přibližně stejný počet bodů v modelech na stole s terény, představující bojiště. Hráči si pak zvolí scénář, od jednoduchých až po větší střetnutí nebo dokonce bitvy zahrnující mnoho variabilních cílů. Modely jsou fyzicky přesunovány po stole, přičemž vzdálenosti mezi modely hrají ve výsledku boje důležitou roli. Hra je tahová, dílčí výsledky určí tabulky a hody kostkami. Boj může trvat od průměrně dvou hodin pro středně velké střetnutí, ale i několik dní a bitvy mohou být propojeny v kampaň. Některé herny a hobby prodejny pořádají celé turnaje.

Svět W40K zahrnuje obrovský fiktivní vesmír. Obsahuje mnoho ras a různých frakcí, chování jednotlivých ras v boji určují pravidla hry, směrnice a doplňkové armádní „kodexy“, které vycházejí samostatně nebo spolu s dalšími články v časopise společnosti Games Workshop White Dwarf. Miniatury jsou vyráběny firmami Citadel Miniatures a Forge World.

Licence W40K se využívá rovněž pro související stolní a počítačové hry a různá literární díla, včetně licencovaných románů publikované Black Library, dceřinou společností Games Workshop. (Zdroj: Wikipedia)